Etusivu > Ajankohtaista > Viestintäohjelma kannustaa parannuksiin taloyhtiöissä
  • Palaute
  • Intranet

Viestintäohjelma kannustaa parannuksiin taloyhtiöissä
23.4.2009

Korjaustarpeet lisääntyvät monissa taloyhtiöissä. Taloyhtiöiltä puuttuu kuitenkin tietoa hyvistä toimintatavoista ja pätevistä tekijöistä, mutta parannusta on luvassa. Tekes, ympäristöministeriö ja Sitra toteuttavat kiinteistö- ja rakennusalan kanssa Tee parannus! -viestintäohjelman, jonka tavoitteena on edistää taloyhtiöissä käyttäjälähtöistä ja suunnitelmallista sekä kustannus- että energiatehokasta korjausrakentamista ja perusparantamista.

Taloyhtiöille välitetään tietoa oikeista ja hyviksi koetuista korjaustavoista, uusista ratkaisuista ja palvelukonsepteista sekä rahoitusmahdollisuuksista. Korjausrakentamisen ammattilaisia kannustetaan rohkeaan ja käytännönläheiseen kehitystyöhön ja sen tulosten kansantajuiseen maastouttamiseen.

- Tavoitteena on kannustaa taloyhtiöiden hallituksia, osakkaita ja isännöitsijöitä pohtimaan, mitä parannuksia kiinteistöissä on järkevää tehdä ja miten ne voidaan tehdä järkevin kustannuksin, hallitusti, laadukkaasti ja ympäristöä säästäen. Parannuksia pitää tehdä myös ajattelutavoissa ja asenteissa, niin taloyhtiöissä kuin niille palveluja tarjoavissa yrityksissä, Suomen Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen toteaa.

Korjausrakentamisen kehitystyön tulokset tietoon ja käytäntöön

Tee parannus! -ohjelma tuo taloyhtiöiden tietoon ja käyttöön korjausrakentamista koskevien kehityshankkeiden ja -ohjelmien tuloksia. Tekesillä on käynnissä esimerkiksi Rakennettu ympäristö ja Kestävä yhdyskunta -ohjelmat ja Sitralla laaja energiaohjelma. Rakennusteollisuus RT panostaa korjausrakentamisen menetelmien kehittämiseen. Tee parannus! -ohjelma liittyy läheisesti myös korjausrakentamista koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen ja siihen pohjautuvan korjausstrategian toimeenpanoon.

- Tarkoitus on, että kehityshankkeiden tulokset eivät jää pölyttymään tutkijoiden kammioihin, vaan siirtyvät tehokkaasti käytäntöön ja taloyhtiöiden hyödyksi. Tässä tarvitaan hyvin suunniteltua, kansantajuista ja monikanavaista viestintää, toimialajohtaja Reijo Kangas Tekesistä korostaa. Tekes käynnistää ohjelmassa monivaiheisen innovaatiokilpailun, jonka tavoitteena on löytää uusia liiketoiminta- ja asiakaspalvelumalleja taloyhtiöiden korjausrakentamiseen.

Kiinteistöliitto panostaa Tee parannus! -ohjelmassa energianeuvontaan palkkaamalla energia-asiantuntijan jäsenyhtiöitä palvelemaan sekä kehittämällä Taloyhtio.net-verkkopalvelua energiatehokkaan korjausrakentamisen tietopankiksi taloyhtiöille. Rakennuslehti kehittää myös verkkopalveluaan korjausrakentamisen kysynnän ja tarjonnan kohtauspaikaksi.

Tee parannus! -ohjelmassa järjestetään ensi syksyn ja kevään aikana laaja eri puolelle Suomea suuntautuva tiedotuskiertue. Sen kohderyhmiä ovat sekä korjausrakentamisen ammattilaiset että taloyhtiöt ja niiden osakkaat ja asukkaat.

Monikanavaisen viestintäohjelman toteutukseen osallistuvat kaikki yhteistyötahot. Suomen Asuntotietokeskus vastaa projektinjohdosta ja koordinoi sisällöntuotantoa. Kaikki aihepiiristä kiinnostuneet yhteisöt ja yritykset ovat tervetulleita ohjelmaan.

LISÄTIETOJA:
Reijo Kangas, toimialajohtaja, Tekes, puh. 050 557 7892,
Harri Hiltunen, toimitusjohtaja, Suomen Kiinteistöliitto, puh. 050 551 1295
Teppo Lehtinen, ryhmäpäällikkö, ympäristöministeriö, puh. 050 517 9202
Juha Kostiainen, toimialajohtaja, Sitra, puh. 0400 721 475
Jukka Pekkanen, johtaja, Rakennusteollisuus RT, puh. 050 527 6966
Veijo Käyhty, päätoimittaja, Rakennuslehti, puh. 0400 482 685
Juha Salmi, toimitusjohtaja, Suomen Asuntotietokeskus, puh. 0400 424 314

<< Takaisin