Etusivu > Ajankohtaista > Tekes hakee kilpailulla uusia ideoita korjausrakentamisen kehittämiseen
  • Palaute
  • Intranet

Tekes hakee kilpailulla uusia ideoita korjausrakentamisen kehittämiseen
23.4.2009

Tekes, Sitra ja ympäristöministeriö ovat yhdessä kiinteistö- ja rakennusalan kumppaniensa kanssa käynnistäneet tänään Tee parannus -innovaatiokilpailun. Korjausrakentamisen palveluntarjoajille tarkoitetun kilpailun tavoitteena on uudistaa korjausrakentamisen liiketoiminta- ja asiakaspalvelumalleja. Kilpailu kestää 23.4.-17.8.2009, ja sen palkintona on tuotekehitysrahoitusta satojentuhansien eurojen arvosta.

- Suomalaiset taloyhtiöt käynnistävät lähivuosina suuren määrän erilaisia peruskorjauksia. Samanaikaisesti korjausrakentamisen palveluntarjoajat toimivat enimmäkseen toisistaan erillään, kukin omalla palvelukonseptillaan. Tällä hetkellä vain harva taloyhtiö voi halutessaan keskustella omista korjausrakentamisen tarpeistaan yhden kumppanin kanssa. Kilpailulla haluamme kannustaa yrityksiä kehittämään asiakastarpeista lähteviä palveluja, sanoo Tekesin Rakennettu ympäristö -ohjelman päällikkö Kari Hiltunen.

Tee parannus -kilpailu on tarkoitettu kahden tai useamman korjausrakentamisen palveluntarjoajayrityksen muodostamille joukkueille. Joukkue voi muodostua esimerkiksi arkkitehti-, talotekniikka- ja isännöitsijätoimistoista, korjausrakentajista, projektinjohtokonsulteista, isännöitsijöistä ja tutkimuslaitoksista. Ryhmää voi myös täydentää kilpailun aikana.

Kilpailijaryhmät ideoivat esimerkiksi uuden palvelukonseptin tai uuden tavan markkinoida palvelua asiakkaalle. Ideat voivat liittyä esimerkiksi asiakaslähtöisen putkiremontin toteuttamiseen, kiinteistöjen energiatalouden parantamiseen korjausten yhteydessä tai tietotekniikan ja internetin hyödyntämiseen markkinoinnissa ja toteutuksessa. Ideat tiivistetään lyhyeksi kuvaukseksi, jotka kilpailun tuomaristo arvioi.

Kilpailun tuomaristo palkitsee 3-6 parasta ehdotusta. Tekes rahoittaa voittajakonseptien kehittämistä periaatteidensa mukaisesti, rahoituksen suuruus voi olla 50 000-100 000 euroa / konsepti. Summa määräytyy hankkeen laajuuden, osallistuvien organisaatioiden luonteen ja lukumäärän perusteella.

Tee parannus -kilpailu on osa Tekesin, Sitran ja ympäristöministeriön yhdessä kiinteistö- ja rakennusalan kanssa toteuttamaa viestintäohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä korjausrakentamista ja energiatehokkuuden parantamista taloyhtiöissä. Taloyhtiöille välitetään tietoa energiatehokkaista korjaustavoista ja korjausrakentamisen uusista ratkaisuista ja palvelukonsepteista. Korjausrakentamisen ammattilaisia kannustetaan rohkeaan ja käytännönläheiseen kehitystyöhön ja sen tulosten kansantajuiseen maastouttamiseen.

Kilpailun järjestävät Tekes, Sitra, ympäristöministeriö, Rakennusteollisuus RT, Suomen Kiinteistöliitto, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus.

Lisätietoja:
Kari Hiltunen, Tekes, Rakennettu ympäristö -ohjelman päällikkö, kari.hiltunen@tekes.fi, 010 60 55836

www.teeparannus.fi
www.tekes.fi/rakennettuymparisto

<< Takaisin