Etusivu > Ajankohtaista > Kerrostalon ilmastonmuutos -hanke vauhtiin
  • Palaute
  • Intranet

Kerrostalon ilmastonmuutos -hanke vauhtiin
27.5.2009

Kiinteistöliitto, Teknillinen Korkeakoulu ja VTT ovat käynnistäneet kehityshankkeen asuinkerrostalojen korjaamiseksi. Kerrostalon ilmastonmuutos KIMU -hanke tuottaa tietoa ja työkaluja asuinkiinteistöjen päätöksentekoa varten. Rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen edellyttää tietoa siitä, mikä on toimivaa ja taloudellista ja missä yhteydessä parannustoimenpiteet kannattaa suorittaa. Esimerkiksi rakennuksen putki- tai julkisivuremonttia käynnistettäessä, tarvitaan tietoa siitä mitä energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä pitää tehdä samalla.

Ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaasti päätöksentekoon ja korjaustoimenpiteisiin - asumisen olosuhteiden heikentymättä. KIMU-hankkeessa ilmastonmuutoksella tarkoitetaan myös rakennuksen sisäilman parantamista korjausten yhteydessä ja esimerkiksi asunto-oy:n henkistä ilmastonmuutosta - tai hyvän hengen säilyttämistä korjausten aikana.

Sama logiikka pätee sisäilman laadun parantamiseen. Hankkeen kohteina on erityisesti 50-60-lukujen ja toisena ryhmänä 70-80-lukujen kerrostalot. Teknisten ratkaisujen lisäksi kehitetään prosesseja eri toteutusmuodoissa ja korjaushankkeiden edellyttämää viestintää. Yksittäisten rakennusten lisäksi tarkastellaan ryhmä- ja alueellisia toteutusmalleja.

Kaksivuotinen projekti kuuluu ympäristöministeriön ja ARA:n lähiöohjelmaan. Yhteistyökumppaneina on kolme lähiötä: Maunula Helsingissä, Matinkylä Espoossa ja Keijupuisto Lahdessa. Hankkeesta viestitään Tee parannus - viestintäkampanjassa (www.teeparannus.fi) ja ARAn lähiöohjelman kanavia käyttäen.

<< Takaisin