Etusivu > Ajankohtaista > Korjausavustuksen jatkoaika vauhdittaa hintojen putoamista
  • Palaute
  • Intranet

Korjausavustuksen jatkoaika vauhdittaa hintojen putoamista
28.8.2009

Suomen Kiinteistöliitto pitää tervetulleena hallituksen päätöstä jatkaa asunto-osakeyhtiöiden ja vuokrataloyhtiöiden suhdanneluonteisten korjausavustuksien myöntämistä kolmella kuukaudella maaliskuun 2010 loppuun saakka. Kiinteistöliiton mukaan päätös estää korjausten suunnittelun ja rakennustöiden ruuhkautumisen vuoden lopussa sekä vauhdittaa hintojen putoamista.

Kiinteistöliitto on huolissaan rakennuskustannustenn hitaasta laskusta. Korjausrakentamisen suunnittelun, rakennusmateriaalien ja rakennustöiden hinnat eivät vielä ole juurikaan laskeneet. Avustusajan jatkaminen mahdollistaa nyt korjausrakentamisen kustannustason alentumisen. Tätä tukee roimasti vähentynyt uudisrakentaminen ja rakennusalan vapaan työvoiman määrän kasvu. Kiinteistöliitto kehottaa taloyhtiöitä olemaan tarkkoina urakoita hyväksyessään, jotta 10 prosentin korjausavustuksen hyöty ei katoa urakoitsijoiden ja tarviketoimittajien taskuihin.

Huhtikuusta lähtien korjausavustukset vain energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin

Korjausavustusten jatkoajan lisäksi hallitus päätti budjettiriihessä kohdentaa suhdanneluonteiset 10 % korjausavustukset huhti- toukokuusta 2010 lähtien taloyhtiöiden energiatehokkuutta parantaviin korjauksien sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöönoton tukemiseen. Avustuksen tarkemmat ehdot selviävät alkusyksystä. Kiinteistöliitto kehottaa taloyhtiöitä ottamaan tämän huomioon suunnitellessaan korjaushakkeita, jotka ajoittuvat keväästä eteenpäin.

Asunto-osakeyhtiöiden ja vuokrataloyhtiöiden suhdanneluonteisia korjausavustuksiin varataan 50 miljoonaa euroa ja rakennusten energiatehokkuutta ja uusiutuvia energialähteitä suosiviin avustuksiin varataan valtuutta 37 miljoonaa euroa.

Budjetissa turvataan myös valtakunnallisten kosteus- ja hometalkoiden rahoitus. Talonrakennusalan työttömiä ja lomautettuja muuntokoulutetaan korjausrakentamisen osaajiksi.

Lisätietoja: Suomen Kiinteistöliitto, toimitusjohtaja Harri Hiltunen 050 5511295.

<< Takaisin