Etusivu > Ajankohtaista > Kerrostalon ilmastonmuutos -projekti panostaa ilmanvaihtoratkaisuihin
  • Palaute
  • Intranet

Kerrostalon ilmastonmuutos -projekti panostaa ilmanvaihtoratkaisuihin
3.11.2009

Kerrostalon ilmastonmuutos (KIMU) -projekti laajenee. Lähiöohjelma myönsi lisärahoituksen kerrostalojen ilmanvaihdon ratkaisujen tarkasteluun. Lisäprojekti täydentää koko KIMU-hankkeen tavoitteita energiatalouden ja paremman sisäilmaston saavuttamiseksi kerrostaloissa.

Projektin tavoite on selvittää erilaisten tulo-poistojärjestelmien toteutusedellytyksiä ja taloudellisuutta kerrostalojen korjauksien yhteydessä. Erityisesti tarkastellaan asuntokohtaisten ratkaisujen mahdollisuuksia ja niin sanotun seinäpoistoratkaisun ongelmia.

Tarkastelukohteet ovat KIMU-projektin kohdealueilta valittuja esimerkkirakennuksia. Niille suunnitellaan muutama vaihtoehtoinen ilmanvaihtoratkaisu ja lasketaan energia- ja sisäilmavaikutukset sekä arvioidaan kustannusvaikutukset.

Koko osaprojekti toteutetaan jo loppuvuonna 2009 ja vuoden 2010 alussa.
Jorma Railio LVI-Talotekniikkateollisuus ry:stä toimii osaprojektin projektipäällikkönä.

"Rahoituksen turvin saimme mukaan lisää ammattitaitoa ja kokemusta. Toiveena on, että pystyisimme jatkamaan yhteistyötä osavaiheen päätyttyäkin. Energiataloudellisuus ja hyvä sisäilma voidaan varmasti toteuttaa samanaikaisesti, kun löydetään oikeat ratkaisut", sanoo projektin koordinaattori Markku Rantama.

Lisätietoja

Markku Rantama
projektipäällikkö
Kiinteistöliitto
puh. 050 505 2990
Lähetä sähköpostia

KIMU
Kerrostalon ilmastonmuutos - energiatalous ja sisäilmasto kuntoon

KIMU-projektin tavoitteena on tuottaa asuinkerrostaloille - erityisesti asunto-osakeyhtiöille - toimintamalleja kiinteistön elinkaaren hallintaan. Tavoitteena on tuottaa sellaisia toimintamalleja, joilla pystytään parantamaan samanaikaisesti energiataloutta, asuntojen sisäilman laatua ja asuinyhteisöjen toimintakulttuuria. Nämä yhdessä takaavat asuinkiinteistön hallitun ilmastonmuutoksen. Projektin kesto on 2 vuotta, 5/2009 - 4/2011.

<< Takaisin