Etusivu > Ajankohtaista > Isännöitsijät: 2010 korjataan reippaasti kylpyhuoneita ja ikkunoita
  • Palaute
  • Intranet

Isännöitsijät: 2010 korjataan reippaasti kylpyhuoneita ja ikkunoita
15.12.2009

Isännöintiliiton kyselyn mukaan vuonna 2010 isännöitsijöillä on runsaasti kohteita, joissa käynnistyy korjauksia. Yli puolet kyselyyn vastanneista isännöitsijöistä ilmoittaa, että joissakin heidän isännöimissään kohteissa tehdään kylpyhuone- ja ikkunakorjauksia ensi vuonna. Myös vesikattoja, parvekkeita, lämmitysjärjestelmiä ja putkistoja korjataan vilkkaasti.

Putkiremontteja ollaan aloittamassa eniten perinteisin menetelmin. 39 prosentilla isännöitsijöistä on asiakkaana yhtiö, jossa on alkamassa laaja putkistokorjaus perinteisin menetelmin. Alle viidenneksellä isännöitsijöistä on asiakasyhtiö, jossa korjataan perinteisin menetelmin pienempiä kokonaisuuksia. Samoin alle viidenneksellä isännöitsijöistä asiakasyhtiön korjauksissa tullaan käyttämään uusia putkiremonttimenetelmiä, esimerkiksi pinnoitusta tai sukitusta.

Hissin rakennusprojekti on selvästi harvinaisin korjaushanke. Kokonaan uuden hissin rakennusprojekti alkaa ensi vuonna 7 prosentilla isännöitsijöistä. Hissikorjauksia on puolestaan tulossa 26 prosentilla isännöitsijöistä.

- Korjaustarve kasvaa taloyhtiöissä seuraavan 10 vuoden aikana kaksinkertaiseksi. Isännöinti on merkittävässä roolissa korjausten valmistelussa ja käynnistämisessä, joten isännöinnissä tulee olemaan paljon töitä, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä kuvaa kehitystä.

Isännöintiliitto teki kyselyn marraskuussa ja siihen vastasi 171 isännöitsijää. Kysely tehtiin osana Korjausrakentamisen tulevaisuuspäivän valmisteluja. Korjausrakentamisen tulevaisuuspäivä järjestetään 2.2.2010 Wanhassa Satamassa Helsingissä.

<< Takaisin