Etusivu > Ajankohtaista > Taloyhtiösi putkiremontti pilotiksi Tekes-hankkeeseeen?
  • Palaute
  • Intranet

Taloyhtiösi putkiremontti pilotiksi Tekes-hankkeeseeen?
15.12.2009

Asutko kerrostalossa tai rivitalossa, joka on rakennettu 1950-1970-luvuilla ja jossa putkiremontti on ajankohtainen? Mikäli taloyhtiössäsi on jo hankesuunnitelma putkiremontista tehtynä, voi taloyhtiösi päästä mukaan putkiremonttipilotiksi Tekes-hankkeeseen.


Pilotiksi valitut taloyhtiöt saavat tämän vuoden putkiremonttikilpailun voittaneen Emator Oy:n putkiremontin toteuttajaksi. Putkiremontti toteutetaan sertifioiduilla Silotekâ -talotekniikkaelementteillä, joissa käyttövesi-, lämmitys- ja kaasuputkistot on tehty Cuporin laadukkaista, kotimaisista kupariputkista. Pilotiksi valituissa taloyhtiöissä putkiremontti toteutetaan mahdollisimman asukasystävällisesti laadukkailla materiaaleilla ja sovitun budjetin mukaisesti. Asumistyytyväisyyttä ja palautetta mitataan hankkeen aikana.

Cuporin, Ematorin ja Silotekin ehdotus ST-palvelumalli palkittiin Tekesin järjestämässä Tee parannus! -innovaatiokilpailussa. Projektissa keskitytään lyhentämään putkiremonttihankkeen toteutusta sekä varmistamaan laadukas, energiataloudellinen ja elinkaaritaloudellinen lopputulos.

- Suunnittelun ja toteutuksen tarjoaa kokonaispakettina tämän vuoden putkiremonttikilpailussa palkitun espoolaisen As Oy Mäntytornin urakoitsijana toiminut Emator Oy. Pilotiksi valittu taloyhtiö saa käyttöönsä esimerkiksi visuaalisia, päätöksentekoa helpottavia havainnekuvia mahdollisista lopputuloksista kylpyhuoneiden osalta.

- Silotek Oy:n valmistamilla tehdasvalmisteisilla talotekniikkaelementeillä linjasaneerauksen läpimenoaika lyhenee; esim. kuukaudenkin tuoma ajansäästö ja kustannussäästö on asunto-osakeyhtiöille ja osakkaille jo merkittävä etu.

- Cuporin avoin kupariputkijärjestelmä on kestävä, turvallinen ja kokonaistaloudellinen ratkaisu sekä nopea asentaa. Standardisoidut putket, liittimet ja osat sopivat varmasti toisiinsa. Erityisesti ylläpito helpottuu, kun järjestelmään ei tarvitse etsiä ao. kohteessa aikanaan käytettyjä yksittäisiä valmistajakohtaisia osia. Kromatut kupariputket soveltuvat siron ja siistin ulkonäkönsä ansiosta erityisen hyvin näkyville jääviin pinta-asennuksiin. Kupari on myös antimikrobinen materiaali; luonnostaan hygieeninen kupari rajoittaa bakteerien kasvua ja auttaa esim. legionellan torjunnassa. Tarvittaessa kupariputket kestävät käyttöveden desinfioinnin shokkikloorauksella tai korkealla lämpötilalla. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia silloin, kun arvostetaan puhdasta ja terveellistä juomavettä.

Lisätietoja:

Juha Silovaara, Emator Oy
www.emator.fi

<< Takaisin