Etusivu > Ajankohtaista > Energiatehokkuus yhdistetään huolestuttavasti vain uudistuotantoon
  • Palaute
  • Intranet

Energiatehokkuus yhdistetään huolestuttavasti vain uudistuotantoon
11.1.2010

Keskustelut energiatehokkuudesta pyörivät huolestuttavasti uudistuotannon ympärillä. Julkisuudessa on esitetty erittäin vähän kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka soveltuvat korjausrakentamiseen. Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta korostaa, että uudisrakentaminen on törmännyt seinään ja markkinoille pitäisi tuoda vauhdilla energiatehokkaita korjausrakentamisen konsepteja.
Perusparantamista tarvitaan niin taloyhtiöissä, pientaloissa kuin koko rakennetussa ympäristössäkin. Erityisesti energiatehokkuuden tavoitteet asettavat vaativia haasteita lähiöiden korjaus- ja täydennysrakentamiselle. 1970-luvun elementtirakenteiden lisälämmöneristäminen valtava urakka, jossa tarvitaan lämmön talteenottoa, tuuli- ja aurinkoenergian hyödyntämistä ja muita uusia tekniikoita.


Virta on huolestunut siitä, että energiatehokkuuskeskustelut ovat kohdistuneet pääasiassa uudistuotantoon, jossa vaatimuksia jo kiristettiin vuoden vaihteessa. - Tässä suhdannetilanteessa huomio on kiinnitettävä uudentyyppiseen korjaamiseen ja kehitettävä uusia menetelmiä elinkaarikustannusten hallintaan. -Energiatehokkuuden kehityksen näkökulmasta on erittäin tärkeää, miten korjaaminen tapahtuu, Virta sanoo.


Energiakorjausten suunnittelussa ja päätösvaiheessa joudutaan pohtimaan investoinnin hyötyjä monesta eri näkökulmasta. - Taloyhtiön kannattaa käyttää parasta saatavilla olevaa teknistä asiantuntemusta korjaustoimenpiteiden suunnittelussa ja päätösten valmistelussa.

Tervetuloa maksuttomaan Energiatehokas korjausrakentaminen -seminaarin!


Koulutusillassa asiantuntijat kertovat hyviksi koetuista korjaustavoista ja uusista ratkaisuista sekä esittelevät tärkeimmät toimenpiteet.Tee parannus! -yrityskumppanit esittelevät näyttelyosastoillaan omia palveluitaan ja tuotteitaan.

Tilaisuuteen on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Sitovat ilmoittautumiset osoitteessa www.teeparannus.fi/tapahtumat.

<< Takaisin