Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalot kuntoon -kilpailukokonaisuus kannustaa taloyhtiöitä parannuksiin
  • Palaute
  • Intranet

Kotitalot kuntoon -kilpailukokonaisuus kannustaa taloyhtiöitä parannuksiin
18.1.2010

Taloyhtiöille suunnattu kilpailukokonaisuus käynnistyy 18.1.2010 alueellisena ja huipentuu valtakunnalliseksi yleisöäänestykseksi ja parhaiden valinnaksi toukokuussa 2010. Kilpailu kannustaa taloyhtiötä laittamaan hyvä kiertämään ja jakamaan kokemuksiaan sekä kehittämään energiatehokkaita ja asukkaita palvelevia innovaatioita.

Kotitalot kuntoon -kilpailu on tarkoitettu sekä asunto-osakeyhtiöille että vuokrataloyhtiöille. Kilpailuun on yhdistetty aikaisemmat Taloyhtiöteko- ja Vuoden putkiremontti -kilpailut. Kilpailun kolmas sarja "Ideasta innovaatioksi" on uutuus. Sen tavoitteena on kerätä taloyhtiöistä kehittämiskelpoisia ideoita, joiden jalostaminen tuotteiksi ja palveluiksi tapahtuu Tekesin avulla.

Taloyhtiön tehtävä ei ole tuottaa voittoa vaan turvallista, terveellistä ja viihtyisää asumista. Ennakoiva ja suunnitelmallinen kiinteistönpito säilyttää ja kehittää osakkaiden omaisuuden arvoa. "Vuoden 2010 taloyhtiöteko -kilpailussa etsitään niin pieniä kuin suuriakin tekoja, joilla voidaan edistää energian tehokkaampaa käyttöä ja luoda taloudellinen sekä miellyttävä toimintaympäristö taloyhtiön asukkaille", kertoo Kiinteistöalan Koulutuskeskuksen toimitusjohtaja Keijo Kaivanto.

Vuoden 2010 putkiremontti -kilpailussa arvioidaan sekä asiakkaan että toteutuksen näkökulmaa. "Kilpailussa menestyy taloyhtiö, joka on toteuttanut putkiremontin kustannustehokkaasti, asukasystävällisesti ja osana kiinteistön kunnossapito- ja korjausohjelmaa. Remontin viestintä on hoidettu esimerkillisesti ja yhteistyö eri toimijoiden kesken on mutkatonta", FM Siikala Ky:n toimitusjohtaja Juhani Siikala kiteyttää sarjan kriteerit.

Ideasta innovaatioksi -sarja haastaa kaikki kehityskelpoiset ideat mukaan. "Nyt kannattaa laittaa mietintämyssy päähän ja ideoida uusi kiinteistön perusparannuskonsepti tai energiatehokkuustoimenpide, jota ei ole vielä kokeiltu käytännössä. Toteutukseen ja idean jalostamiseen tarjoamme huippuammattilaisen apua", kannustaa Tekesin toimialajohtaja Reijo Kangas.

Monivaiheinen Kotitalot kuntoon -kilpailu esittelee hyviä käytäntöjä ja ideoita ympäri Suomen. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuksia taloyhtiöiden sekä alueellisen toiminnan kehittämiseen, vaikka voittoa ei valtakunnallisessa sarjassa tulisikaan. "Kilpailu haastaa laittamaan kotitalot kestävään kuntoon. Tällöin taloyhtiö voi saavuttaa asumis- ja elinkaarikustannuksissa merkittäviä säästöjä sekä parantaa asumisviihtyvyyttä. Kertomalla muille ideoista ja onnistumisista taloyhtiö voi parhaassa tapauksessa voittaa pääpalkinnon, 5 000 euroa tai konsulttiapua taloyhtiön kohentamiseen", sanoo kilpailukokonaisuuden koordinaattori Juha Salmi.

Kilpailun säännöt ja kilpailulomake löytyvät osoitteesta: www.teeparannus.fi. Kilpailuaika päättyy 2.4.2010. Monivaiheisen kilpailukokonaisuuden voittajat valitsevat sekä ammattilaisraati että kansa.

Sarjat
1) Vuoden 2010 taloyhtiöteko
2) Vuoden 2010 putkiremontti
3) Ideasta innovaatioksi

Palkinnot
Kilpailun voittajat saavat palkinnoksi rahaa tai konsulttiapua. Kaikissa sarjoissa palkinto annetaan taloyhtiölle.
Sarja 1, Vuoden 2010 taloyhtiöteko: Pääpalkinto 5000 e
Sarja 2, Vuoden 2010 putkiremontti: Pääpalkinto 5000 e
Sarja 3, Ideasta innovaatioksi: Huippuammattilaisen apua idean jalostamiseen

Lisäksi sarjoissa 1 ja/tai 2 jaetaan yhteensä 5 000 euroa muille hyville toteutuksille.

Aikataulu
18.1.2010 Kilpailu alkaa
2.4.2010 Kilpailuaika päättyy
22.4.2010 Alueiden valioiden julkistaminen / Taloyhtiö 2010, Wanha Satama
10.5.2010 Valtakunnallisten finalistien julkistaminen
10.-23.5.2010 Yleisöäänestys
Viikko 21: Tulosten julkistaminen ja voittajien palkitseminen

Viisi kilpailualuetta
Suomi on jaettu viiteen kilpailualueeseen: Etelä-Suomi, Lounais-Suomi, Länsi-Suomi, Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi. Alueiden valiot julkaistaan 22.4.2010 Taloyhtiö 2010 -tapahtumassa, Wanhassa Satamassa.


Lisätietoja

Vuoden 2010 taloyhtiöteko
Keijo Kaivanto
toimitusjohtaja
Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy
Lähetä sähköpostia
puh. 0400 432 598

Vuoden 2010 putkiremontti
Juhani Siikala
toimitusjohtaja
FM Siikala Ky
Lähetä sähköpostia
p. 0400 585 102

Ideasta innovaatioksi
Kari Hiltunen,
teknologia-asiantuntija
Tekes
Lähetä sähköpostia, p. 050 557 7836

Kilpailukokonaisuus
Juha Salmi
Suomen Asuntotietokeskus
Lähetä sähköpostia
puh. 0400 424 314

Kotitalot kuntoon -kilpailu on osa Tee parannus! -viestintäohjelmaa. Kilpailun järjestävät AKHA ry, KIINKO, Kiinteistöalan Kustannus Oy, Suomen Kiinteistöliitto, Talotekniikka-lehti, Tekes ja Suomen Asuntotietokeskus. Kilpailun yhteistyökumppanit ovat Cupori, Helsingin Energia ja Uponor.

Tee parannus! -viestintäohjelmaa toteuttavat Tekes, ympäristöministeriö, Sitra ja Motiva kiinteistö- ja rakennusalan kanssa. Ohjelman tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä, suunnitelmallista ja kustannus- sekä energiatehokasta korjausrakentamista. Tee parannus! -viestintäohjelma välittää tietoa hyviksi koetuista korjaustavoista, uusista ratkaisuista ja palveluista sekä rahoitusmahdollisuuksista.

<< Takaisin