Etusivu > Ajankohtaista > Finalistit valittu taloyhtiökilpailuun
  • Palaute
  • Intranet

Finalistit valittu taloyhtiökilpailuun
22.4.2010

Taloyhtiöitä palkitaan energiatehokkuudesta ja onnistuneesta putkiremontista

Finalistit on valittu taloyhtiöille suunnatussa Kotitalot kuntoon -kilpailussa, joka toteutetaan osana Tee parannus -viestintäokäynnistyneen kilpailun eri sarjoihin tuli yhteensä 33 ehdotusta. Kilpailussa palkitaan 5 000 euron palkinnoilla sekä vuoden 2010 taloyhtiöteko että paras putkiremontti.hjelmaa. Tammikuussa

- Vuoden 2010 taloyhtiöteko -sarjassa keskeisiä arviointikriteereitä ovat energiatehokkuuden ja asumisviihtyvyyden parantaminen sekä kiinteistönpidon suunnitelmallisuus, kertoo raadin puheenjohtaja Keijo Kaivanto Kiinteistöalan Koulutuskeskuksesta.

Loppukilpailuun ja yleisöäänestykseen asiantuntijaraati valitsi tässä sarjassa kolme taloyhtiötä. Riihimäellä sijaitsevassa As Oy Allinnan Helmessä on esimerkiksi parannettu energiatehokkuutta hyödyntämällä aurinkoenergiaa käyttöveden esilämmityksessä sekä otettu led- ja energiansäästölamput käyttöön taloyhtiön yhteisissä tiloissa. As Oy Kuopion Harjukatu 30:ssä on siirrytty öljylämmityksestä maalämpöön. As Oy Herastuomari Raisiossa on yhdessä naapuriyhtiön kanssa sisäänkäynnin.

Kolmen loppukilpailuun valitun taloyhtiön kesken järjestetään toukokuussa neuvoa-antava yleisöäänestys www.taloyhtio.net ja www.teeparannus.fi -sivustoilla. Lopullisen valinnan tekee asiantuntijaraati. Siinä ovat edustettuina kilpailun järjestäjät, joita ovat Kiinteistöalan Koulutuskeskus, Kiinteistöalan Kustannus, Kiinteistöliitto Uusimaa, LVI-Talotekniikkateollisuus, Rakennusteollisuus RT, Suomen Asuntotietokeskus, Suomen Kiinteistöliitto ja Tekes. Yritysyhteistyökumppaneita ovat Cupori, Helsingin Energia ja Uponor.

Viisi hanketta ehdolla vuoden putkiremontiksi

Vuoden 2010 putkiremonttikilpailussa valintaperusteita ovat hankkeen suunnitelmallisuus ja tavoitteellisuus, sujuvuus sekä asukaslähtöisyys ja -viestintä. Loppukilpailuun ja tarkempaan arviointiin valittiin seuraavien taloyhtiöiden putkiremontit:

o As Oy Jyvähovi, Forssa
o As Oy Metsätorppa, Helsinki
o As Oy Mäkitorpantie 18-20, Helsinki
o As Oy Nallenpolku, Espoo
o As Oy Säästökartano, Helsinki

- Loppukilpailuun valituissa putkiremonttihankkeissa on käytetty sekä perinteisiä menetelmiä että uudempia, kuten esimerkiksi pinnoitusta, sujutusta sekä komposiitti- ja elementtiratkaisuja. Useissa kohteissa on yhdistelty erilaisia tekniikoita, kertoo putkiremonttisarjan raadin puheenjohtaja Juhani Siikala. Tämän kilpailuosion järjestämisestä vastaavat AKHA ry ja Talotekniikka-lehti yhteistyössä Tee parannus -ohjelman kanssa.

Molempien sarjojen voittajat ja muut mahdollisesti palkittavat taloyhtiöt ja hankkeet julkistetaan kesäkuun alussa.

Kehittämiskelpoisia ideoita ei löytynyt riittävästi

Kotitalot kuntoon -kilpailukokonaisuuteen on kuulunut myös Ideasta innovaatioksi -sarja. Siinä oli tavoitteena löytää taloyhtiöistä kehittämiskelpoisia uusia ideoita esimerkiksi energiatehokkuuden parantamiseen tai perusparannushankkeiden teettämiseen. Niiden jalostamiseen tuotteiksi ja palveluiksi oli tarjolla Tekesin tukemaa konsulttiapua.

- Tähän sarjaan tuli muutamia hyviä ja rohkeitakin ehdotuksia, mutta yhtäkään ei katsottu esitetyssä muodossaan palkitsemisen arvoiseksi. Päätökseen vaikutti myös ehdotusten vähäinen määrä, toteaa Kari Hiltunen Tekesistä.

Tee Parannus on Tekesin, ympäristöministeriön ja Sitran kiinteistö- ja rakennusalan kanssa yhteistyössä toteuttama viestintäohjelma, jonka tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä, suunnitelmallista sekä kustannus- ja energiatehokasta perusparantamista taloyhtiöissä ja asuinalueilla. Lisätietoja: www.teeparannus.fi

LISÄTIETOJA:

Kotitalot kuntoon -kilpailukokonaisuus ja Tee parannus -ohjelma
Juha Salmi, Suomen Asuntotietokeskus, puh. 0400 424314, Lähetä sähköpostia

Vuoden 2010 taloyhtiöteko
Keijo Kaivanto, Kiinteistöalan Koulutuskeskus, puh. 0400 432598, Lähetä sähköpostia

Vuoden 2010 putkiremontti
Juhani Siikala, AKHA ry, puh. 0400 585102, Lähetä sähköpostia

Ideasta innovaatioksi
Kari Hiltunen, Tekes, puh. 050 557 7836, Lähetä sähköpostia

<< Takaisin