Etusivu > Ajankohtaista > Asumisen ekotehokkuus esillä SuomiAreenassa
  • Palaute
  • Intranet

Asumisen ekotehokkuus esillä SuomiAreenassa
10.5.2010

Rakennuksissa kulutetaan noin 40 prosenttia kaikesta energiasta ja niiden osuus päästöistä on samaa luokkaa. Rakennetun ympäristön energiatehokkuuden parantaminen onkin nopeimpia ja tehokkaimpia tapoja torjua ilmastonmuutosta. Asumisen, rakentamisen ja remontoinnin eko- ja energiatehokkuus on näkyvästi esillä Porissa ensi kesänä järjestettävässä SuomiAreena -keskustelufoorumissa.

Tiistaina 20.7. klo 13.00-14.15 Rakennuskulttuurikeskus Toivossa pidettävän keskustelutilaisuuden teemana on "Askelmerkit ekotehokkaaseen asumiseen - keppiä vai porkkanaa?". Keskustelun alustajina toimivat asuntoministeri Jan Vapaavuori ja rakennetun ympäristön ekotehokkuuden tutkimusprofessori Miimu Airaksinen VTT:ltä. Asumisen ekotehokkuuden parantamisen mahdollisuuksista ja keinoista käytävään keskusteluun tuovat omat näkökulmansa Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, Rakennustoimisto M. Suoramaa Oy:n toimitusjohtaja Juhani Suoramaa sekä Satakunnan Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Eino Taulu. Tilaisuuden juontaa toimitusjohtaja Juha Salmi Suomen Asuntotietokeskuksesta.

Keskustelutilaisuuden järjestää Tee parannus -viestintäohjelma, jonka tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä, suunnitelmallista ja energiatehokasta perusparantamista rakennetussa ympäristössä. Viestintäohjelmaa toteuttavat ympäristöministeriö, Tekes, Sitra ja Motiva yhteistyössä kiinteistö- ja rakennusalan kanssa.

Lisätietoja: www.teeparannus.fi.

Porin Jazzien yhteydessä 19.-23.7.2010 pidettävä SuomiAreena on uusi yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, jonka järjestämisestä vastaavat MTV3 ja Porin kaupunki. Kymmeniin keskustelutilaisuuksiin on kaikilla vapaa pääsy ja kaikissa voi myös itse osallistua keskusteluun omasta, lasten ja Suomen tulevaisuudesta.

Lisätietoja: http://www.mtv3.fi/suomiareena/

<< Takaisin