Etusivu > Ajankohtaista > Parhaat taloyhtiöt palkittiin
  • Palaute
  • Intranet

Parhaat taloyhtiöt palkittiin
3.6.2010

Auringosta energiatehokkuutta ja asukasviestintä putkiremontin menestystekijänä

Onnistuneimmat putkiremontit ja esimerkillisimmät taloyhtiöteot on valittu ja palkittu Tee parannus -viestintäohjelmassa toteutetuissa kilpailuissa. Vuoden 2010 taloyhtiöteko -kilpailun voitti riihimäkeläinen As Oy Allinnan Helmi, joka on panostanut mallikelpoisesti energiatehokkuuden ja asumisviihtyvyyden parantamiseen. Espoon Tapiolassa sijaitsevassa As Oy Nallenpolussa on puolestaan putkiremontti sujunut hienosti, etenkin hyvän projektinjohdon ja aktiivisen asukasviestinnän ansiosta. Molemmat taloyhtiöt palkittiin 5 000 eurolla.

As Oy Allinnan Helmessä on parannettu energiatehokkuutta hyödyntämällä aurinkoenergiaa käyttöveden esilämmityksessä sekä ottamalla led- ja energiansäästölamput käyttöön taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Kerroskohtaisessa valaistuksessa on hyödynnetty liikeilmaisimia ja hämäräkytkimiä.

Taloyhtiöllä on visio, johon osakkaat ovat sitoutuneet

As Oy Allinnan Helmen hallituksen puheenjohtaja Hannu Rintala korostaa, että taloyhtiötä on kehitetty tiiviissä vuorovaikutuksessa osakkaiden kanssa:

- Meillä on yhteinen ja selkeästi kommunikoitu visio, jonka keskeisiä päämääriä ovat korkea asukastyytyväisyys, osakkaiden omaisuuden arvon lisääminen, kustannus- ja energiatehokkuus sekä uuden teknologian järkevä hyödyntäminen. Taloyhtiön omat verkkosivut ovat keskeinen viestintäkanava, Rintala toteaa.

Vuoden 2010 taloyhtiöteko -kilpailussa palkittiin lisäksi 2 500 euron tunnuspalkinnolla As Oy Kuopion Harjukatu 30. Kuopion Niiralassa sijaitsevassa pienkerrostalossa on uudistettu lämmitysjärjestelmä vaihtamalla öljylämmitys maalämpöön. Loppukilpailussa oli mukana myös raisiolainen taloyhtiö As Oy Herastuomari, joka yhdessä naapuriyhtiön kanssa toteutti julkisivuremontin yhteydessä invahissin ja esteettömän sisäänkäynnin.

Vuoden 2010 taloyhtiöteko -kilpailun toteuttivat Kiinteistöalan Koulutuskeskus, Kiinteistöalan Kustannus, Kiinteistöliitto Uusimaa, LVI-Talotekniikkateollisuus, Rakennusteollisuus RT, Suomen Asuntotietokeskus, Suomen Kiinteistöliitto ja Tekes. Yritysyhteistyökumppaneita olivat Cupori, Helsingin Energia ja Uponor.

Putkeen menneitä putkiremontteja

Vuoden 2010 putkiremontti -kilpailun voittanut As Oy Nallenpolku on 1950-luvun puolivälissä rakennettu kerrostaloyhtiö. Siellä on tehty putkiremontti ns. perinteisin menetelmin: viemärit, vesijohdot, kylpyhuoneet ja sähköjärjestelmä uusittiin. Putkiremonttien erilaisia toteutusvaihtoehtoja vertailtiin tiiviissä vuorovaikutuksessa asukkaiden kanssa. Suunnitteluvaiheessa osakkaille esitettiin kylpyhuoneista kolme erilaista sisustusratkaisua. Vaihtoehtoja havainnollistettiin mallikylpyhuoneen avulla.

- Asukasviestintä on hoidettu As Oy Nallenpolussa kauttaaltaan erinomaisesti. Projektinjohtajan oikeana kätenä on alusta lähtien toiminut viestintävastaava, joka on ollut viestinnän ammattilainen. Monikanavaisen asukasviestinnän välineitä ovat olleet esimerkiksi hankkeen kotisivut, paperitiedotteet, osakaskyselyt ja hankkeen eri vaiheissa järjestetyt asukasillat ja -infot, kertoo kilpailuraadin puheenjohtaja Juhani Siikala.

As Oy Nallenpolku on Tapiolan Lämpö Oy:n isännöimä. Projektinjohdosta ja viestinnästä vastasi Vahanen Oy. Pääurakoitsijana oli OVL-Tekniikka Oy.

Myös Helsingin Puotilassa sijaitsevassa As Oy Säästökartanossa putkiremontti on onnistunut mainiosti, mistä tunnustuksena taloyhtiö palkittiin 2 500 eurolla. Asukasviestintä hoidettiin tässäkin hankkeessa hyvin. Keskeinen menestystekijä oli myös projektinvetäjän, valvojan, isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan välinen yhteistyö. Tässä hankkeessa yhdisteltiin putkiremontin uusia tekniikoita luontevalla tavalla käyttäen niin pinnoitusta kuin sukitusta ja sujutusta.

Vuoden 2010 putkiremontti -kilpailun järjestämisestä vastasivat Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat AKHA ry ja Talotekniikka-lehti yhteistyössä Tee parannus -ohjelman kanssa.

Tee Parannus on Tekesin, ympäristöministeriön ja Sitran kiinteistö- ja rakennusalan kanssa toteuttama viestintäohjelma, jonka tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä, suunnitelmallista sekä kustannus- ja energiatehokasta perusparantamista taloyhtiöissä ja asuinalueilla. Lisätietoja: www.teeparannus.fi´

Lue lisää kilpailuista ja palkituista kohteista!


Voittajakohteiden kuvia voit ladata alla olevista linkeistä:

As Oy Allinnan Helmi:

Allinnan Helmi 1
Allinnan Helmi 2
Allinnan Helmi 3

As Oy Kuopion Harjukatu 30:

Kuopion Harjukatu 30 1
Kuopion Harjukatu 30 2
Kuopion Harjukatu 30 3

As Oy Nallenpolku:

Nallenpolku 1
Nallenpolku 2

As Oy Säästökartano:

Säästökartano 1 (Vasemmalta isännöitsijä Timo Salminen, Isännöinti- ja laskentapalvelu ILP Oy:stä, hallituksen varapuheenjohtaja. Jaakko Ojala ja Rakennuttajan edustaja Veijo Klami, Rakennuttajatoimisto Pariente Oy:stä. )
Säästökartano 2
Säästökartano 3 (Vasemmalta huoltomies Reijo Maunula ja isännöitsijä Timo Salminen)

LISÄTIETOJA:

Vuoden 2010 taloyhtiöteko -kilpailu

Keijo Kaivanto, Kiinteistöalan Koulutuskeskus, puh. 0400 432598, keijo.kaivanto@kiinko.fi
Kai Haarma, Kiinteistöliitto Uusimaa, puh. 050 545 4249, Lähetä sähköpostia

As Oy Allinnan Helmi, Riihimäki

Hannu Rintala, hallituksen puheenjohtaja, puh. 0400 291118, Lähetä sähköpostia

As Oy Kuopion Harjukatu 30, Kuopio

Helena Nevalainen, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 431 6796

Vuoden 2010 putkiremontti -kilpailu

Juhani Siikala, AKHA ry, puh. 0400 585102, Lähetä sähköpostia

As Oy Nallenpolku, Espoo

Hannu Leppävuori, putkiremontin hankeryhmän puheenjohtaja, puh. 040 503 4475, Lähetä sähköpostia

As Oy Säästökartano

Seppo Junttila, hallituksen puheenjohtaja, puh. 0400 503162, Lähetä sähköpostia

<< Takaisin