Etusivu > Ajankohtaista > Selvitys putkiremontin aikaisista asumisvaihtoehdoista
  • Palaute
  • Intranet

Selvitys putkiremontin aikaisista asumisvaihtoehdoista
23.9.2010

RealCase Oy, Ex Veteris Nova ja NCC ovat selvittäneet putkiremontin aikaisen asumisen vaihtoehtoja kehityshankkeessaan. Suosituimmaksi nousi väliaikaisasunto oman talon lähiympäristössä. Eläkeläisiä kiinnostavat myös sijaisasumisen yhteisölliset palvelut.

Putkiremontin aikaiseen väliaikaisasumiseen kehitetään uudenlaisia palveluja. RealCase Oy:n, Ex Veteris Novan ja NCC:n hankkeessa selvitettiin eri vaihtoehtoja ja niiden kiinnostavuutta asunto-osakeyhtiöissä.

Ratkaisuista suosituimmaksi nousi oman talon pihapiiriin pystytettävä väliaikaisasunto

"Omassa lähiympäristössä arkirutiinit säilyvät samana. Tätä vaihtoehtoa suosivat etenkin yksinelävät ja vanhemmat asukkaat", kertoo toimitusjohtaja Marja Kallio RealCase Oy:stä.

Selvityksen yhtenä vaihtoehtona oli hotellimainen asunto oman asuinalueen ulkopuolella, mikä keräsi kiinnostusta nuorempien vastaajien joukossa. Vaihtoehdoksi tarjottiin myös yhteisöasuntoa taloyhtiön pihalla. Yhteisöllisyys kiinnosti vanhempaa väkeä mutta ei lapsiperheitä.

Turvallisuus ja tehokkuus paranevat

Väliaikaisratkaisujen kehittäminen edistää putkiremonttien tehokkuutta ja asukkaiden turvallisuutta.

"Työntekijöiden turvallisuudesta on huolehdittu asianmukaisin varustein, mutta asukkaat asuvat remontin keskellä ilman turvavarusteita. Putkiremontin läpimenoaika ja turvallisuus paranevat, jos asunnoissa ei asuta remontin aikana", toteaa kehityspäällikkö Juha Salminen NCC:ltä.

Selvityksen mukaan kiinnostus omassa pihapiirissä sijaitsevaan väliaikaisasuntoon oli niin suurta, että palvelukonseptin kehittämistä jatketaan. Eniten selvittämistä vaativat konseptin toteutustapa ja ansaintamalli.

"Kyselyn mukaan useimmat olisivat valmiita maksamaan väliaikaisasunnosta 300-500 euroa kuukaudessa. Joillekin lisäkustannukset ovat kuitenkin kynnyskysymys", Marja Kallio sanoo.

Kallion mukaan vastaavaa palvelua on kokeiltu onnistuneesti Suomessa vakuutusyhtiön omistamassa vuokratalossa sekä Ruotsissa. Asunto-osakeyhtiöille tarkoitettu nyt kehitettävä väliaikaisasumiskonsepti on Suomessa ainutlaatuinen.

Selvityksessä oli mukana viisi helsinkiläistä asunto-osakeyhtiötä. Hanke oli yksi Tekesin ja Tee parannus -hankkeen järjestämän korjausrakentamisen kilpailun voittajista.

Lisätietoja


Toimitusjohtaja Marja Kallio, RealCase Oy, puh. 040 570 1217, Lähetä sähköpostia
Kehityspäällikkö Juha Salminen, NCC Rakennus Oy, puh. 050 512 4463, Lähetä sähköpostia

<< Takaisin