Etusivu > Ajankohtaista > Korjausrakentamisessa yli 1500 tuotetta ja palvelua
  • Palaute
  • Intranet

Korjausrakentamisessa yli 1500 tuotetta ja palvelua
26.9.2010

Korjausrakentamisen tuotteet, palvelut ja tutkimushankkeet kartoitettiin

Tee parannus -viestintäohjelmaa kesäkuusta lähtien koordinoiva Rakennusteollisuus RT on kartoittanut korjausrakentamisen markkinoilla tarjolla olevia tuotteita ja palveluja sekä käynnissä olevia tutkimus- ja kehityshankkeita. Verkossa olevaan tietoon perustuvan kartoituksen teki kesän aikana Riku Lindholm Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulusta.


Selvityksen mukaan korjausrakentamisen tuotteita ja palveluja tarjoaa noin 900 yritystä, joista palveluyrityksiä on noin 600 ja tuotevalmistajia noin 300. Energiatehokkuutta parantavia tuotteita ja palveluja on tarjolla parisen sataa.
Käynnissä on noin 120 korjausrakentamista koskevaa tutkimushanketta, joiden päärahoittajia ovat Tekes, Sitra, ympäristöministeriö ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Lisäksi selvitettiin aihepiiriin liittyvät opinnäytetyöt niin tiede- kuin ammattikorkeakouluissa.


Peruskartoituksen pohjalta tehdään korjausrakentamisen tuote- ja palvelutarjontaa sekä tutkimus- ja kehityshankkeita koskeva verkkopohjainen tietokanta, josta voidaan tehdä kätevästi hakuja erilaisilla kriteereillä. Tietokanta rakennetaan lähikuukausien aikana ja siitä tullaan tiedottamaan Tee parannus -ohjelmassa.

<< Takaisin