Etusivu > Ajankohtaista > Uusi blogi keskittyy vihreään rakentamiseen
  • Palaute
  • Intranet

Uusi blogi keskittyy vihreään rakentamiseen
30.11.2010

Syksyn aikana verkkoon on ilmestynyt ensimmäinen vihreään rakentamiseen keskittynyt blogi, joka löytyy osoitteesta http://www.vihrearakentaminen.fi .

Vihreällä rakentamisella tarkoitetaan rakentamista, jossa ympäristövastuu huomioidaan koko rakennuksen elinkaaren ajan rakennuksen sijoittamisesta ja suunnittelusta rakentamiseen, rakennuksen käyttöön sekä korjauksiin ja purkamiseen saakka. Kysymys on siis paljon laajemmasta kokonaisuudesta kuin esimerkiksi pelkästä energiatehokkuudesta.

- Uskon, että 2010-luvun aikana vihreä rakentaminen tulee yleistymään Suomessakin, sanoo kesällä Suomessakin aloittaneen Green Building Councilin perustajajäsen ja Uponor Oyj:n liiketoimintaryhmän johtaja Ilari Aho.

Aho toimii Green Building Council Finlandin (FIGBC) hallituksen varapuheenjohtajana. FIGBC:n keskeisimpiä tehtäviä ovat rakennettuun ympäristöön liittyvien kestävän kehityksen käytäntöjen ja kiinteistöjen ympäristöluokitusten edistäminen ja Suomen kytkeminen osaksi kansainvälistä Green Building Council -verkostoa.

Syksyn aikana verkkoon on myös ilmestynyt ensimmäinen vihreään rakentamiseen keskittynyt suomalainen blogi. Se käsittelee vihreän rakentamisen esimerkkejä Suomesta ja maailmalta, listaa vihreän rakentamisen tapahtumia ja julkaisuja ja pitää silmällä aihepiiriin liittyviä uutisia maailmalta. Vihreä rakentaminen -blogin tavoitteena on lisätä vihreän rakentamisen tunnettuutta Suomessa. Blogia toimittaa IFPR Finland ja sen tukijana toimii Uponor.

Kirjoittajatiimillä, joka tarkastelee rakentamista Suomesta, Islannista ja Ukrainasta käsin, on pitkäaikainen kokemus rakennusalan journalismista, muun muassa Rakennustekniikka-lehden toimittamisesta sekä suurimpien suomalaisten päivä- ja talouslehtien avustamisesta.

Lisää tietoa vihreästä rakentamisesta löytyy osoitteesta www.vihrearakentaminen.fi.

Lisätiedot: Jukka Laikari, IFPR Finland, jukka.laikari(at)ifpr.fi, 040 5245274

<< Takaisin