Etusivu > Ajankohtaista > Energiaremontin mallikohde valmistui Vantaalla
  • Palaute
  • Intranet

Energiaremontin mallikohde valmistui Vantaalla
26.3.2011

Vuonna 1972 valmistunut VAV Asunnot Oy:n vuokratalo Sahatie 2:ssa Vantaalla on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Samalla talon energiatehokkuus nousi reippaasti.

Sahatie2A-W.jpg
Julkisivut lämpörapattiin

Peruskorjauksessa tehty vaipan lisälämmöneristäminen ja tehokas lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtojärjestelmä puolittavat kohteen lämmitysenergian tarpeen. Laskelmien paikkansapitävyys käytännössä selviää, kun kohteen ensimmäisen täyden lämmityskauden 2012 jälkeen.

Laajassa peruskorjauksessa uusittiin mm. talon vesikatto, julkisivut, ilmanvaihtojärjestelmä, sähkö- ja telejärjestelmä, vesi- ja viemärijohdot sekä ikkunat ja keittiökalusteet. Seiniin ja kattoon tuli uusi maalipinta, lattioihin uudet matot ja parvekkeet lasitettiin.

Kohteessa tehty remontti voidaan jatkossa käyttää mallina myös muille saman aikakauden kerrostaloremonteille, joiden tavoitteena on energiatehokkuuden parantaminen.

Sahatie 2 on ollut yksi pohjoismaisen SURE-hankkeen kohteista Suomessa (Kestävä korjausrakentaminen - elinkaaren hallinta kiinteistön pidossa). Hankkeessa ovat olleet mukana myös Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT, Tekes ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. SURE-hankkeen tavoitteena on koota tietoa hyvistä korjausrakentamisen käytännöistä eri Pohjoismaissa.

Sahatien remontti on rahoitettu ARAn korkotukilainalla. Peruskorjauksen kustannukset olivat noin 1300 euroa neliöltä. Vaikutukset tasatussa vuokrassa eivät ole merkittävät

Lähde: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

<< Takaisin