Etusivu > Parhaat käytännöt
  • Palaute
  • Intranet

Energiatehokas korjausrakentaminen

Rakennuskantamme ikärakenteen vuoksi peruskorjaukset ja -parannukset, kuten putki- ja julkisivuremontit, ovat ajankohtaisia yhä useammissa kiinteistöissä. Korjaushankkeiden yhteydessä on järkevää parantaa myös kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Asuintalojen peruskorjaukset_kaavio.jpg


Säästä rahaa ja ympäristöä

Helppoja ja nopeita energiansäästökeinoja ovat kiinteistön talotekniikkaan liittyvät säätö- ja huoltotoimenpiteet. Energiatalouteen ja ympäristösäästöihin voi vaikuttaa omilla käyttötottumuksilla ja valinnoilla.
Ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseen löydät tästä linkistä.

Asuminen on suurin yksittäinen hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja suomalaisen elämässä. Asuminen ja rakennukset kuluttavat jopa 40 prosenttia maailman energiasta. Ilmastonmuutoksen ehkäiseminen edellyttää, että yhä useammissa taloyhtiöissä päätetään energiankulutusta vähentävistä korjauksista.Rakennusren energiakulutusta vähentämällä voidaan saavuttaa jopa neljäsosa tarvittavista kasvihuonekaasupäästöjen vähennyksistä.

Erilaisia vaihtoehtoja ja malleja peruskorjausten ja energiatehokkaiden remontin toteuttamiseen:


Kehitystyön tulokset tietoon ja käytäntöön

Tutustu korjausrakentamisen hyviin käytäntöihin ja hyödylliseen tutkimustietoon. Poimi kehitystyön tulokset ja uudet toimintatavat työkalupakkiisi. Hyvien käytäntöjen monistamisesta hyötyvät sekä kiinteistöjen omistajat että niille palveluja tarjoavat yritykset.


Muut hankkeet ja ohjelmat: