Etusivu > Parhaat käytännöt > Hyvä korjaustapa tai -tuote > Ryhmäkorjaus
  • Palaute
  • Intranet

Ryhmäkorjauksella kustannussäästöjä ja energiatehokkuutta

Taloyhtiöt ovat lähivuosina ja -vuosikymmeninä isojen haasteiden edessä. Peruskorjaustarpeet lisääntyvät merkittävästi. Samalla ilmastonmuutos pakottaa energiatehokkuuden parantamiseen. Haasteisiin vastaaminen edellyttää nykyistä tiiviimpää yhteistyötä taloyhtiöiden kesken.

"Suurin osa asuinalueista ja taloyhtiöistä on tehty jonkinlaisella alueellisella mallilla. Alueellisella mallilla ne pitää myös laittaa kuntoon", korostaa Kotialue Oy:n toimitusjohtaja Mikko Virkamäki. Taloyhtiöiden yhteistoiminta voi hänen mielstään käynnistyä hyvinkin vapaamuotoisesti:

"Kaikista tärkeintä on se, että jokainen taloyhtiö ottaisi kontaktia naapuritaloyhtiöönsä. Voi lähetä keskustelusta, kahvihetkestä, jossa voidaan puhua erilaisista asioista, muistakin kuin peruskorjauksista ja energiatehokkuudesta. Ja sen jälkeen mä veikkaan, että he löytää yhteisiä agendoja, yhteisiä asioita, joissa myös yhteistoiminnalla voi järkevästi ratkaista niitä."

"Jos halutaan laajemmin siellä kotialueella tai kaupunginosassa käynnistää, niin sitten otetaan kaupunginosayhdistys mukaan tai muu sellainen yhdistys tai esimerkiksi alueellinen huoltoyhtiö, jossa on iso isännöintiyritys, otetaan se mukaan ja lähdetään kehittämään alueellista mallia," Virkamäki toteaa.

Energiatehokkuuden parantaminen Maunulassa

Ryhmäkorjaus Maunulassa

Katso video Energiatehokas ryhmäkorjaus Maunulassa!

Taloyhtiöiden yhteistoiminta - ryhmäkorjaamisen pelisäännöt ja mahdollisuudet
- katso Mikko Virkamäen esitys Tee parannus-aluekiertueella

Julkisivujen ryhmäkorjaus Porissa