Etusivu > Videot
  • Palaute
  • Intranet

Videotietoa taloyhtiöille

Katso kaikki yhtiökokousvideot!

Kunnossapitotarpeet taloyhtiön yhtiökokouksessa

Kiinteistöliitto on julkaissut videosarjan, jossa käydään läpi taloyhtiöiden yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat. Yksi asunto-osakeyhtiölain edellyttämistä uusista asioista on selvitys kunnossapitotarpeista lähimmän viiden vuoden aikana.

 
Energiatehokkuuden haasteet taloyhtiöissä

Asuntoministeri Jan Vapaavuori kannustaa taloyhtiöitä energiatalouden parantamiseen. Tarjolla on sekä keppiä että porkkanaa. (JKA 21.2.2010)

 
Putkiremontti komposiittijärjestelmällä

Tehtaalla lähes tai kokonaan valmiiksi kootut, kohteen mukaan räätälöidyt elementit ovat tätä päivää myös putkiremonteissa. Videossa esitellään Uponorin reitityselementti- ja komposittijärjestelmien käyttömahdollisuudet. (JKA 24.5.2010)

 
 Putkiremontti teollisesti kupariputkilla

Teolliset ratkaisut yleistyvät putkiremonteissakin. Valmiselementtien avulla remontti nopeutuu ja asumishaitat vähenevät. Kupariputkia on helppo työstää ja ne sopivat hyvin erilaisiin vesikalusteisiin. (JKA 16.5.2010)

 
Energiatehokkuutta Jakomäen kaukolämpötaloihin

Jakomäen kerrostalojen energiatehokkuutta on parannettu monin tavoin: julkisivut ja ikkunat sekä vesikalusteet on uusittu, lämmitys ja ilmanvaihto on tasapainotettu, parvekkeet on lasitettu ja led-valaistus on otettu käyttöön yhteistiloissa. Kaukolämpölaitteisto on uusittu vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. (JKA 9.5.2010)

 
Talotekniikka kuntoon kotitaloissa

Taloyhtiöiden kevättalkoiden yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että sekä talon että asuntojen talotekniset laitteet ovat kunnossa. (JKA 2.5.2010)

 
Tasaista lämpöä kaikkiin kerroksiin

Lämmön epätasapainoinen jakautuminen eri kerrosten ja asuntojen välillä voidaan ratkaista vedenparannusmenetelmällä, jossa lisätään pattereissa kiertävään veteen pesuaineliuosta, joka poistaa kasautumia. Samalla järjestelmään asennetaan suodattimet, joihin keräytynyt sakka huuhdellaan viemäriin. (JKA 9.5.2010)

 
Hissihankkeiden pelisäännöt muuttuvat

Hissin jälkiasentamisesta aiheutuvien kustannusten jakoperiaatteet muuttuvat heinäkuun alussa voimaan tulevan uuden asunto-osakeyhtiölain myötä. Jatkossa ne, jotka hyötyvät hissistä myös maksavat suhteessa enemmän. Helsingissä on vanhoissa asuinkerrostaloissa yhä noin 9 000 porrashuonetta ilman hissiä. As Oy Helsingin Uudessa Pajamäessä tämä ongelma on poistumassa. Lähde: Joka kodin asuntomarkkinat 18.4.2010

 
Tieto kulkemaan korjaushankkeessa

Korjaushankkeissa kiinnitetään paljon huomiota teknisiin ratkaisuihin. Tärkein menestystekijä on kuitenkin hyvin suunniteltu viestintä osakkaille ja asukkaille.

 
Kaukolämmöstä maalämpöön kerrostalossa

Nokialainen taloyhtiö puolitti lämmityskulunsa vaihtamalla kaukolämmöstä maalämpöön. (JKA 21.3.2010)

 
Tervetuloa valtakunnallisiin kosteus- ja hometalkoisiin!

Ympäristöministeriö toteuttaa valtakunnalliset kosteus- ja hometalkoot yhteistyössä muiden ministeriöiden, kuntien sekä keskeisten kiinteistöomistajien ja rakennusalan toimijoiden kanssa. (JKA 14.3.2010)

 
Kerrostaloon lämmin käyttövesi aurinkokeräimillä

Riihimäellä oleva taloyhtiön käyttövesi lämmitetään aurinkoenergialla. Tavoitteena on 10 000 kWh:n vuotuinen säästö. (JKA 14.3.2010)

 
Miten tiukentuneita energiansäästövaatimuksia tulkitaan?

Miten tiukentuneet energiansäästövaatimukset vaikuttavat rakentamisen arkeen? Remontti-Reiska kysyy, Kimmo Rautiainen Motivasta vastaa. (JKA 7.3.2010)

 
Asunto-osakeyhtiölaki muuttuu - oletko valmis?

Suomen Kiinteistöliiton päälakimies Anu Kärkkäinen kertoo 1.7.2010 voimaan tulevan uuden asunto-osakeyhtiölain keskeisimmistä muutoksista. (JKA 7.3.2010)

 
Hissiremontit ja turvallisuus hisseissä

Hissiremonttien yhteydessä kannattaa usein korvata vanha hissi kokonaan uudella hissillä, joka täyttää turvallisuudelle ja energiatehokkuudelle asetettavat vaatimukset. (JKA 28.2.2010)

 
Energiatehokas ryhmäkorjaus Maunulassa

Helsingin Maunulassa taloyhtiöt tekevät tiivistä yhteistyötä sekä putkiremonteissa että energiatehokkuuden parantamisessa.

 
Lisäkerros kerrostaloon

"Julma-Juha" Väätäinen asuu kerrostalossa, johon suunnitellaan kahden lisäkerroksen rakentamista ja merkittäviä peruskorjauksia. (JKA 18.12.2009)

 
Korjausrakentaminen taloyhtiössä

Tee parannus -aluekiertueen pääpuhujat Jari Virta ja Petri Pylsy kertovat esimerkkejä energiatehokkuuden parantamisesta taloyhtiöissä. (JKA 11.12.2009)

Joka kodin asuntomarkkinat